Wikia


Spoed

Plan van de Spoed.

De Spoed is een geheel van lokalen in het hoofdfrontgebouw en de capponiére van Fort VI. Het wordt uitgebaat door Aesculapia als cantus- en fuiflokaal.

Geschiedenis Edit

Enkele lokalen die nu tot de Spoed behoren, waren vroeger in beheer van een Vlaams-nationalistische jeugdvereniging. In 1999 deden Joost van Dinther en Jack Helleman van Aesculapia een aanvraag aan de UA om enkele lokalen te mogen betrekken in het fort. De UA gaf hen de nog leegstaande lokalen in het hoofdfrontgebouw én de volledige capponiére in beheer.

Na twee jaren renoveren kon de Spoed uitgebaat worden. In 2004 werd het beheer van de Spoed overgedragen van Aesculapia naar een vzw. Zo kunnen de lokalen ook aan niet-studenten en in het weekend verhuurd worden. De opbrengsten worden terug geïnvesteerd in de verdere renovatie van de Spoed.

Externe link Edit

De Aesculapia site over de Spoed

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki