Wikia


Konijnenpijp

Plan van de Konijnenpijp.
Blauw: KP met hall;
Donkerblauw: Nooduitgang

De Konijnenpijp (ook bekend als de KP) is het fuifzaal van de buitencampussen. Het bestaat uit een half-cirkelvormige gang in het hoofdfrontgebouw van Fort VI. De Konijnenpijp maakte vroeger deel uit van de Hagar.

Tijdens het jaar 1999-2000 had de toenmalige Hagarverantwoordelijke, Louis Cola Wannijn, de Hagar later verkommeren. De rondgang (de huidige KP) was volgestouwd met vuilnis en er was een rattenplaag. Er wordt nog steeds een extra strofe gezongen bij het Hagarlied, waar deze feiten mee worden herdacht.

De UIA nam het beheer van de Hagar over van WINAK. Aangezien er rond die tijd problemen waren met het Konijnekot wegens geluidshinder, gebruikte de universiteit deze situatie om een nieuwe fuifzaal te creëren. Een deel van de Hagar werd definitief afgenomen van WINAK. In ruil zorgde de UIA voor een renovatie van de gevel en toiletten van de Hagar. WINAK had namelijk al heel wat geïnvesteerd in de rondgang.

Er werden enkele noodzakelijke werken verricht: De gevel werd (samen met die van de Hagar) gerenoveerd. Er werd aan de ingang een tussenmuur gemetst, zodat er een hal gecreëerd werd. Een deel van de gang achter de KP werd heringericht als nooduitgang. Aan het uiteinde van de rondgang werden toiletten geïnstalleerd.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki