Wikia


Friedrich Silcher.jpg

Friedrich Silcher

Philipp Friedrich Silcher (Schnait im Remstal, 27 jun 1789 - Wildbad, 26 august 1860) was een Duitse componist die vooral door zijn liederen bekend is.

Als zoon van een onderwijzer was Silcher voorbestemd om in de voetsporen van zijn vader te treden. Na een ontmoeting met Carl Maria von Weber ging hij echter muziek studeren in Ludwigsburg. Hij kreeg o.a. les van C. Kreutzer en J. N. Hummel. Van 1817 tot zijn dood in 1860 werkte Silcher als muzikaal directeur van de universiteit in Tübingen.

Silcher geldt als een van de belangrijkste componisten van volksliederen en koorstukken. Zijn werken behoren vaak tot het basisrepertoire van Duitse koren.

In 1858 gaf Silcher samen met Friedrich Erk het eerste Allgemeine Deutsche Kommersbuch uit. Hieruit zijn later veel liederen overgenomen die in de codex staan.


Cantusliederen Edit

Friedrich Silcher schreef de muziek van:

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki