Wikia


Armand Preud'hommme (Peer, 21 februari 1904 - Brasschaat, 7 februari 1986) was een Vlaams componist.

Armand Preud'homme kreeg waarschijnlijk de liefde voor muziek mee van zijn vader, die organist was in Peer. Na een jaar regentaat, studeerde Armand aan de orgelschool in Hasselt en het Lemmensinstituut in Mechelen.

Kort na de Tweede Wereldoorlog werd Armand Preud'homme veroordeeld voor fascisme wegens de eerste twee regels in Kempenland:

Kempenland, aan de Dietsche kroon,
Wonderfrisse perel.

Hij werd echter in 1949 vrijgesproken door het Hof van Beroep.

Armand Preud'homme schreef in zijn hele leven een 450-tal liederen, zowel in het Nederlands als in het Afrikaans. Onder zijn bekendste zijn Kempenland, Suza Nina, Op de purp'ren hei en De Poppenstoet. Een heleboel van zijn liederen zijn opgenomen in de KVHV codex.

Omwille van zijn liederen werd hij ereburger van Peer, Geel, Kampenhout, Kasterlee en Zichem. Zijn geboortehuis in Peer werd ingericht als museum.

CantusliederenEdit

Armand Preud'homme schreef de muziek van:

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki